Scanwill – Drukversterkers

logo-scanwill-drukversterkers-holland-hydraulicsDe hydraulische drukversterkers van Scanwill Fluid Power verhogen de druk in hydraulische systemen. Dat gebeurt met behulp van een plunjer met ongelijke oppervlakten. Omdat de plunjer voortdurend oscilleert, ontstaat er een oliestroom die belast kan worden tot wel 4.000 bar. De drukversterking is afhankelijk van de oppervlakteverhouding van de plunjer. De maximale stuurverhouding is 1:20. Dat betekent dat bij een ingangsdruk van 200 bar een werkdruk van 4.000 bar geleverd kan worden.

Door toepassing van een hydraulische drukversterker kan een bestaande krachtbron met lage druk omgebouwd worden in een hogedruktoepassing zonder dat er kostbare hogedrukpompen aangeschaft moeten worden. De drukversterkers zijn relatief klein en licht en kunnen dus gemakkelijk in bestaande systemen geïntegreerd worden. Door toepassing van drukversterkers zijn er evenmin speciale hogedrukvoorzieningen als slangen, drukkleppen en leidingen nodig. Met drukversterkers kunnen eenvoudig en zeer kosteneffectief toch veilige en krachtige hogedrukoplossingen gerealiseerd worden.

scanwill

Zet hydraulische lage druk om in hoge druk, eenvoudig en kostenefficient

Hydraulische drukversterkers hebben een breed toepassingsgebied. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in de spantechniek, de machinebouw, testapparatuur, hydraulische aggregaten, bouw- en sloopapparatuur, spuitgietmachines en hydraulisch gereedschap, maar ook in de offshore, ROV’s en reddingsapparatuur.

Scanwill levert een uitgebreid pakket hydraulische drukversterkers. De MP-serie bestaat uit negen typen drukversterkers met een oplopende inletflow van 8 tot 80 l/m, waarmee een druk van 200 bar verhoogd kan worden tot een druk oplopend 800 tot 4.000 bar. De drukversterkers kunnen worden geleverd met een met een groot aantal accessoires voor montage.

→ Klik hier om naar het overzicht te gaan van de Scanwill drukversterkers

Wenst u meer informatie over hydraulische drukversterkers van Scanwill?
Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze ervaren verkoopadviseurs.

U zoekt een pasklare oplossing voor een hydraulisch vraagstuk? Even sparren?

BEL OF MAIL ONS