Nauwkeurigere stenenflow voor het steenstortschip “Flintstone” dankzij het hydraulische systeem van Holland Hydraulics B.V.

Holland Hydraulics B.V. heeft voor een stenen doceerschuif in het steenstortschip “Flintstone”, een hydraulisch systeem geleverd. De “Flintstone” stort de stenen op de bodem van de zee, zodat bijvoorbeeld offshore windmolens stevig in de zeebodem blijven staan. Het hydraulische systeem zorgt ervoor dat de stenenflow nauwkeuriger kan worden bepaald dan voorheen.

Het unieke aan dit systeem is dat er een robuust wegmeetsysteem, geschikt voor onderwatertoepassingen, wordt toegepast.  Het wegmeetsysteem is volledig in RVS316 uitgevoerd, waardoor deze kan worden ingezet bij onderwatertoepassingen tot een diepte van 30 meter.  Ook de bedieningskast en de Walform pijpverbindingen zijn volledig van RVS316. Het systeem heeft een ontwerpdruk van 350 bar en is zowel lokaal en op afstand te bedienen

Kortom, voor Holland Hydraulics B.V. een interessant offshore project.